Hoe kies je een bandenmaat?

Veel Gestapelde Voertuigbanden

Extra voordelen -Sntilay en Dynamic zorgen voor een gelijkmatige slijtage. Wanneer u met winterbanden op uw auto rijdt, krijgt u te maken met het slepende gevoel bij lage temperaturen. Dit zal u helpen om controle en gemak te behouden op ijzige en besneeuwde wegen.

Bandenmaat -U kunt banden in verschillende maten kopen, van 15-inch tot 74-inch. Ze zijn ontworpen in verschillende maten om geschikt te zijn voor beide soorten voertuigen. Ze zijn er ook in verschillende bandenpatronen, zoals een all-seasons, een optimistisch ontworpen, en een premium-performance ontworpen.

Banden met een hoge bandenspanning – De bandenspanning is een essentieel element dat de duurzaamheid van het rubber, een betere tractie, handling en zelfs het comfort van de bestuurder veiliger kan maken.

Snelheidsclassificatie -De snelheidsclassificatie van een band is zijn eigen classificatie, die zijn vermogen aangeeft om schommelende temperaturen op de weg te beheersen. Ook de samenstelling van het rubber en de deeltjesgrootte worden door de temperatuur beïnvloed. De auto-industrie pleit voor het gebruik ervan. Autofabrikanten gebruiken ze dan ook om de maximumsnelheid aan te geven waarmee een band zware omstandigheden, zoals winterse sneeuw, aankan. De National Highway Transportation Safety Administration (NHTSA) werkt aan een update van het huidige snelheidswaarderingssysteem van 75 mph. Ze overwegen om deze classificatie te verlagen, wat gevolgen zou kunnen hebben voor langzamere, lichtere voertuigen en meer veiligheid voor iedereen zou kunnen bieden.

gemiddelden – De gemiddelde waardering van een band is de adviesprijs (MSRP). Deze waardering wordt vastgesteld door een band tot zijn maximale belasting uit te rusten, wat overeenkomt met het maximale gewicht dat een voertuig veilig kan dragen. Het profiel is ontworpen om grip te bieden op de weg, zoals sneeuw, voor een bepaalde snelheid en toch te vloeien met het wegdek, wat helpt bij de tractie en handling.

Zijwaarts rijden – Als een van de uitdagingen bij de installatie van een band de uitlijning is, is een zijwaartse inspectie van cruciaal belang. De ene helft van het oppervlak van de band wordt ingenomen door de rand van de velg, de andere helft is voornamelijk het loopvlak. Zelfs de kleinste fout in de uitlijning brengt de banden van een voertuig in gevaar. Zonder de juiste montage worden deze risico’s nog groter.

Koppelen – Een van de beste manieren om een stevige grip te krijgen op een vlakke, gladde ondergrond is om uw banden te koppelen aan soortgelijke banden van verschillende fabrikanten. Dit zorgt voor de best mogelijke tractie. Hoewel relatief goedkoop, zal het combineren van banden met aerodynamische of warmtezoekende oppervlakken hun levensduur maximaliseren.

Levensduur – Correct onderhoud en roulatie zorgen ervoor dat uw banden niet beschadigd raken en dat ze langer meegaan. Banden die niet goed zijn uitgebalanceerd of verkeerd zijn uitgelijnd, zowel qua maat als uitlijning, kunnen voortijdig slijten en remmen, bochten nemen en stoppen.

Ze bieden een uitstekende tractie en wegligging, duurzaamheid en (bouw)veiligheid. Het is moeilijk om de basics te verslaan. Wat de keuze tussen winterbanden en all-seasons banden nog moeilijker maakt, is de kwestie van veiligheid. Hoewel vierseizoenenbanden veiliger zijn en dus algemeen worden aanvaard, zijn ze niet de beste keuze voor rijden in de winter. Daarom zijn winterbanden een aftermarket-keuze met voordelen voor de winter en off-roadgebruik.

Voordat u naar een onafhankelijke bandenwinkel of autodealer gaat, moet u weten dat er niet één maat is die bij iedereen past. De bandenmaten zijn een algemene richtlijn om de juiste band bij het juiste voertuig te vinden. Een 17-inch lichtmetalen velg is bijvoorbeeld ontworpen voor een Jeep Cherokee uit 2009, maar een ander merk uit 2010 zal hetzelfde wiel hebben maar de banden zullen anders zijn. Aangezien bandenmaten niet consistent zijn (het mengen van maten is de vloek van elke bandenwinkel), is het kiezen van de juiste bandenmaat moeilijk in een wereld waar elke andere auto (en elk ander gemotoriseerd voertuig) is ontworpen en gemaakt door iemand anders. Door te speculeren op wat andere mensen in uw bouwjaar rijden en een bandenmaat te kiezen die te groot of te klein is voor uw voertuig, schuift u de verantwoordelijkheid door naar iemand anders, waarschijnlijk iemand in pak. Wanneer u een bandenmaat kiest, zorg er dan voor dat u de merknaam en het model van de band kiest die u gaat gebruiken. Een ‘B’ staat bijvoorbeeld voor de Bridgestone BILstein ZP RPM- STOP LEAD, een ’10’ is voor de Michelin Energy MXV4 Plu en een ’14’ is voor de Michelin Advan Advantage, die allemaal uitstekende bandenkeuzes zijn ongeacht het type voertuig waarvoor u ze gebruikt. Een voorbeeld van een bandenmaat graphic geschikt voor een Ford F150, die een breedte heeft van 18 inch, zou iets zijn zoals de letters “AB” omgeven door een cirkel, met een dikte van 2 inch. Kies een bandenmaat graphic die deze informatie op een vergelijkbare manier weergeeft. Garage Spijkenisse

Voor al uw bandenzaken, of het nu voor uw voertuig is of voor het hele gezin, kunt u gerust zijn dat u de juiste maat hebt gekozen voor zowel uw voertuig als uw gezinslid.