Is het mogelijk om een auto te kopen?

Fiat, Fiat 500, Auto, Antieke Auto

Laten we eerlijk zijn, APK is niet het meest opwindende ding om naar te kijken. Ja, je hebt misschien enkele van de bekende namen opgemerkt in de bestandsextensielijst, ja dat heb je, het zijn namen van populaire platforms van alle grote autofabrikanten, allemaal samengebracht in één. Maar de kleine blauwe mannetjes bekend als de inspecteurs wisten dat niet, ze waren er alleen om een taak te doen, en die taak was om te controleren of uw auto vrij was van deuken, crashes, lekken, roest, en andere potentieel ernstige mechanische problemen.

Voor de imago bewuste, kunnen deze inspecties een geweldige manier om ervoor te zorgen uw auto is in lijn met bedrijven houding ten opzichte van kwaliteit, als alle onderdelen die worden beschouwd als onbelangrijk of misschien zelfsmicronange bestendig worden genegeerd in het imago gedreven inspecties. De inspectie is dus dynamisch en verandert naarmate de gebruiker langs de telefoon beweegt. Zo kan de inspectie, terwijl de auto geparkeerd staat, de gebruiker naar de garage en/of de showroomvloer brengen om de inspectie te ondergaan. Dit bespaart de autobezitter niet alleen geld, maar zorgt er ook voor dat de auto in perfecte staat verkeert zonder de extra stress van de keuring. In de echte wereld komt het idee van inspectie vaak ter sprake wanneer men een tweedehands auto probeert te kopen. De meeste mensen weten dat een 2e hands auto of vrachtwagen de ‘citroen’ is vanuit het perspectief van de verkoper en koper. De meesten zullen het moment wel eens hebben meegemaakt dat een van hun auto’s of vrachtwagens uit het niets een probleem heeft dat ze graag zouden willen oplossen. Maar door de complexiteit van het werken met auto’s en de problemen die er nog steeds zijn, zijn de meeste kopers (nieuwe of oude) niet bereid om de kogel door de kop te bijten en het geld uit te geven dat nodig is om een auto te repareren waarvan ze weten dat ze die dag nog hebben, en dit is de reden dat ze de auto voor minder kunnen verkopen.

Maar is het mogelijk om dit probleem helemaal te vermijden? Met een radicaal nieuw systeem, nee niet helemaal een revolutie, maar nog geen vijftig jaar oud, kan men nu in potentie auto’s kopen (tweedehands of nieuw) van bijna elk bouwjaar, merk en model tegen prijzen waarvan de kleine waarzegger vroeger nooit zou hebben durven dromen. Het verbazingwekkende is dat dit systeem geen arm en een been kost, het vereist geen voltijds personeel, een caravan en een porseleinkast en het kan zelfs voor u werken (voor een paar duizend dollar) als u een goedbetaalde baan hebt bij een bedrijf dat de weg kan bemannen en de koper kan bedienen. Brommobiel Roosendaal

Hoe zou zo’n systeem werken? Eerst en vooral moet men het concept van een reizende verkoper uitvinden. Iemand die het hele land doorreist om mensen te vermaken die een reissalon in hun auto hebben (van punt A naar punt B) in de wetenschap dat zij de beste prijs voor hun auto krijgen, zolang zij ermee instemmen de auto te kopen en het papierwerk te ondertekenen. Zij kunnen ook een knappe vergoeding voor hun onkosten hebben, maar weinig tot geen onkosten voor de voorwerpen die zij verkopen. De reizende verkoper is nog steeds dezelfde als in het begin van de jaren negentienhonderd, alleen meer. Hij wordt gedreven door de verkoop van de auto, hij reist op de minder bereisde weg en is meer aanbevolen dan ooit, gretiger dan ooit, meer een vreemde in de wereld van de verkochte auto.

Waar is dit alles geboren? In de auto! In de vorige eeuw en vooral in de laatste twee decennia zijn er meer “gloednieuwe” (als in gloednieuw voor de uitvinder en/of voor de fabrikant) auto’s gekocht dan om het even welk ander ding op aarde. Dit heeft een vrij grote klantenkring geschapen voor de rondreizende verkoper en zijn vele handlangers in de autobranche.

Hoe vinden die klanten hen? Wel, ze zijn er elke dag, overal om ons heen, als broeders en zusters en broeders en zusters thuis, zoals de wereld een rijpingsproces doormaakt en een nieuwe uitlaatklep zoekt voor haar creatieve energieën. De plaats om ze terug te vinden is in de open weg, want zoals we allemaal weten, hoe creatiever de mensen zijn, hoe mooier de dingen zijn die ze bouwen. Hoe mooier iets is, hoe meer het doordringt in de stilte van de Ruimte. Hoe meer het doordringt in het lawaai om het leven hoorbaar te maken in het hier en nu, hoe meer het de ziel beroert.

Om een klantenkring te creëren, heeft een reizende verkoper een aanhang nodig. Omdat hij aan zo’n fundamentele behoefte in het leven van mensen werkt, is zijn functie niet alleen de auto te verkopen, maar evenzeer, zoals in elke andere zaak, mensen te managen, hen een weg te wijzen die hen ertoe aanzet hun geld aan het heden en de toekomst te besteden.